Escapadă de 5 zile în inima României: București

2 Reviews
  • Min Age: 18
Description

Pentru anumite tururi este posibil să existe diferente între ora sosirii și cea a plecării, în funcție de programul dvs. Tururile sunt calculate la zilele petrecute efectiv în orașul de destinație și nu sunt luate in calcul zilele sosirii și plecării. Vă rugăm să vă luați un avans de 2 zile în plus față de cele specificate în tur pentru a beneficia de o experiență cât mai plăcută.

 

Descoperă inima vibrantă a României printr-un tur gratuit, auto-ghidat, care îți va deschide porțile către minunile Bucureștiului, orașul în care istoria se împletește armonios cu modernitatea. Pe parcursul a cinci zile pline de aventură, vei avea ocazia să te scufunzi în bogăția culturală, istorică și culinară a capitalei, explorându-i colțurile ascunse și atracțiile majore, toate acestea la propriul tău ritm, fără costuri adiționale de ghid sau asigurări specifice.

Ziua întâi începe cu Palatul Parlamentului, una dintre cele mai mari clădiri administrative din lume, un simbol al erei comuniste, dar și al renașterii post-revoluționare a României. Vizita ta continuă prin Centrul Vechi, inima pulsândă a vieții de noapte și a istoriei bucureștene, unde străduțele pavate te vor conduce spre Hanul lui Manuc, un loc încărcat de istorie și povești. Seara se încheie cu o cină tradițională românească, unde vei avea șansa să gusti din sarmale, mămăligă cu brânză și smântână, oferindu-ți o introducere perfectă în bucătăria locală.

A doua zi te invită să descoperi latura artistică a orașului, începând cu Muzeul Național de Artă al României, unde vei fi fascinat de colecțiile de artă veche și contemporană. După-amiaza, te relaxezi în oaza verde a Grădinii Cișmigiu, urmând să explorezi ofertele culturale ale orașului, fie că este vorba de un spectacol la Opera Națională sau de muzică live în Centrul Vechi.

Ziua a treia este dedicată înțelegerii profundelor schimbări politice și sociale prin vizita la Muzeul Național de Istorie Contemporană, urmată de un moment de reculegere la Memorialul Renașterii. Acesta este un omagiu adus celor care și-au sacrificat viețile în Revoluția din 1989, marcând tranziția către democrație.

În a patra zi, te vei îndepărta de forfota urbană, făcând o excursie la Pădurea Snagov, unde legenda spune că ar fi înmormântat Vlad Țepeș, figura istorică ce a inspirat mitul Dracula. Această escapadă în natură îți va oferi o perspectivă diferită asupra României, una unde natura și istoria conviețuiesc în armonie.

Ultima zi este dedicată explorării moderne a orașului, începând cu o vizită la Muzeul Satului, un loc unde tradiția românească este păstrată vie prin casele și gospodăriile autentice din diverse regiuni ale țării. După-amiaza, te vei bucura de o sesiune de shopping în cele mai populare centre comerciale, înainte de a încheia turul cu o cină la un restaurant modern, unde bucătăria românească este reinterpretată într-un stil contemporan.

Acest tur gratuit, auto-ghidat, nu este doar o călătorie prin București, ci și o imersiune în sufletul României. Fără costuri ascunse sau necesitatea de asigurări speciale, ai libertatea de a explora acest oraș fascinant în propriul tău ritm, descoperindu-i istoria, cultura și deliciile culinare. Bucureștiul este gata să te întâmpine cu brațele deschise, să îți dezvăluie secretele și să îți ofere amintiri de neuitat.

 

Price Includes
Sugestii de vizitare pentru principalele atracții culturale și istorice
Descrieri zilnice ale activităților
Informații despre modalitățile de transport
Sfaturi pentru navigarea în oraș cu transportul public
Sfaturi pentru degustarea mâncărurilor tradiționale românești
Opțiuni pentru petrecerea timpului liber, inclusiv parcuri, muzee și zone de shopping
Detalii despre istoria și cultura locală a Bucureștiului
Price Excludes
bilete de acces la atractii turistice
bilete de avion
asigurare de calatorie
cazare
bilete transport public
rezervari diverse
SIM local

Travel Styles

Cultural
Independent

Budget

200 - 299 euro

Trip duration

Short (3 - 5 days)

Season

Spring
Summer
Winter
Whenever
Autumn

Group type

Couples
Solo
Friends

Topic

Cultural
Gastronomy

Exploring type

Walk
Optional going by car
Itinerary

Dimineața: Vizităm Palatul Parlamentului, una dintre cele mai impunătoare clădiri administrative din lume. Este o ocazie perfectă pentru a simți pulsul istoriei recente.

Rezervările pentru 1-9 persoane se fac doar telefonic, cu 24 de ore înaintea vizitei, în intervalul orar 09:00-16:00, la următoarele numere de telefon: +40 733 558 102 sau +40 733 558 103.​
Program de vizitare: Zilnic 09:00 – 17:00
Recomandăm tur standard + subsol pentru o experiență completă.
Tariful de vizitare pentru 1 adult este de 65 lei.
Tariful de vizitare pentru 1 student este 35 lei (19 - 26 ani, cu carnet de student vizat)
Tariful de vizitare pentru 1 copil este de 25 lei (7 - 18 ani)

Reguli de acces:
Accesul se face EXCLUSIV pe baza unui document de identitate valabil (B.I., C.I., pașaport)
Turul Standard + Subsol este inaccesibil persoanelor cu dizabilități locomotorii
În cazul rezervărilor, vă rugăm să vă prezentaţi cu 15 minute înaintea începerii turului de vizitare, la biroul de informații; neprezentarea atrage după sine anularea rezervării.
Nu se dispune de spațiu de depozitare al bagajelor și vă recomandăm să NU vă lăsați bagajele nesupravegheate!
În tur vă recomandăm să pastrați liniștea și disciplina.
După-amiaza: Plimbare prin Centrul Vechi, unde vei descoperi bijuterii arhitecturale și cafenele pline de viață. Nu rata Hanu' lui Manuc, pentru o incursiune în istoria orașului.
Dacă sunteți doritori să mergeți și la restaurantul Hanu' lui Manuc, vă recomandăm să vizitați pagina acestora de rezervări și să efectuați o rezervare. În funcție de perioadă, aceștia pot avea liber sau nu. Puteți face o rezervare chiar aici

După vizita centrului vechi, puteți merge înspre Biblioteca Națională a României, însă aveți grijă să vă încadrați până în ora 17:00 dacă doriți să o vedeți și la interior. O clădire superbă din sticlă.
Tot aici, vis-a-vis de aceasta găsiți Tribunalul București, o clădire impunătoare chiar în apropiere de centrul Bucureștiului și de Râul Dâmbovița.

Seara: Cină la un restaurant tradițional românesc, unde poți degusta mâncăruri specifice, cum ar fi sarmalele sau mămăliga cu brânză și smântână.
Dacă încă vă aflați prin centru, atunci puteți încerca restaurante precum: Lacrimi și Sfinți, Crama Domnească, Taverna Covaci, Hanu Berarilor, La Mama. Cu o simplă căutare pe Google Maps veți ajunge rapid la acestea.


De asemenea, dacă vă aflați în centrul Bucureștiului, nu ratați Simfonia Apei care este un spectacol minunat al fântânilor arteziene din centrul capitalei României. Până la un următor update al datelor și programul de show al acestora, vă lăsăm următorul program din anul precedent, ca să vă puteți planifica o posibilă călătorie pe baza acestora.
În lunile mai și august 2023: între orele 20:30 – 22:30 | show-ul începe la ora 21:00
În lunile iunie și iulie 2023: între orele 21:00 – 23:00 | show-ul începe la ora 21:30
În lunile septembrie și octombrie 2023: între orele 19:30 – 21:30 | show-ul începe la ora 20:00

Dimineața: Explorăm Muzeul Național de Artă al României, unde arta veche și contemporană românească se întâlnește cu capodopere europene.

Vă rugăm de asemenea să vizitați și website-ul acestora întru-cât prețurile pot diferi de la an la an.
După-prânz: O plimbare relaxantă prin Grădina Cișmigiu, urmată de o cafea la una dintre terasele din apropiere.
Seara: Explorăm oferta culturală locală, fie că este vorba de un spectacol la Opera Națională, fie de un concert live în Centrul Vechi.

Toată ziua: Vizităm Muzeul Național de Istorie Contemporană, care oferă o perspectivă profundă asupra perioadei comuniste și a Revoluției din 1989. După-amiaza, o vizită la Memorialul Renașterii pentru a aduce un omagiu celor căzuți în lupta pentru libertate.
Pentru bilete va recomandam sa accesati website-ul acestora si sa faceti o rezervare online
Pretul biletelor este de 22 RON pentru adulti, 11 RON pentru pensionari, 5.5 RON pentru elevi/studenti sau persoane cu dizabilitati. De asemenea, pretul biletelor poate varia de la an la an.

Toată ziua: Excursie la Pădurea Snagov, cu vizitarea mănăstirii unde se spune că ar fi înmormântat Vlad Țepeș, cunoscut și ca Dracula. Este o ocazie excelentă de a te bucura de natură și de a explora legendele locale.
Vizita la Manastirea Snagov este gratuită, iar la pădurea Snagov de asemenea.
Vă recomandăm să găsiți un loc de parcare în apropiere, întru-cât manastirea nu dispune de locuri de parcare. Vă recomandăm de asemenea să nu blocați traficul rutier în jurul manastirii.
Accesul în mănăstire NU este permis cu animale de companie.
Programul de vizitare al mănăstirii: iarnă: 8:00- 17:30, în timpul verii: 7:30- 21:30

Dimineața: Vizităm Muzeul Satului, o călătorie în timp prin arhitectura rurală românească.
NU este necesară o programare pentru vizită
Pretul biletelor sunt: 30 RON pentru adulți, 15 RON pentru pensionari, 8 RON pentru elevi/studenți
Prânz: Timp liber pentru shopping în Centrul Comercial AFI Palace Cotroceni sau Băneasa Shopping City.
Program AFI Palace Cotroceni: Zilnic 10-22 (deschis și de sărbători în cele mai multe cazuri), parcare cu plată, primele 2 ore gratuite
Program Băneasa Shopping City: Zilnic 10-22 (deschis și de sărbători în cele mai multe cazuri), parcare supraterană gratuită, parcare subterană cu plată

Seara: Încheiem călătoria cu o cină la un restaurant modern, explorând bucătăria românească reinterpretată.
Dacă sunteți în zona centrală, în Piața Unirii, chiar pe marginea Râului Dâmbovița, puteți găsi restaurante precum #aici, Fabrica de Mâncare, Ristorande Monza. De asemenea tot în zona găsiți și Dâmbovița Promenade care vă permite să ajungeți chiar pe malul râului.

Location
FAQs

5 zile, timp suficient pentru a explora principalele atracții ale orașului și împrejurimile apropiate. Vă rugăm să vă luați în calcul zilele de transport, întru-cât atât datele cât și orele pot să difere în funcție de locația dvs. și zborul cu avionul.

Focalizat exclusiv pe București, capitala României.

Cultural și relaxare - acest tur combină explorarea bogăției culturale și istorice cu momente de relaxare în parcurile orașului și la cafenele.

Ușor - activitățile sunt accesibile pentru toate nivelurile de mobilitate, cu multe opțiuni de transport public și pe jos.

Un buget estimativ ar putea varia între 200-300 EUR per persoană, acoperind cazare, transport, mâncare și activități. Acest buget poate fluctua în funcție de stilul de călătorie și cazarea aleasă.
O cazare de 3 stele la un hotel/apartament În centru poate incepe de la 180 euro/cameră (1-2 persoane)
O cazare de 4 stele la un hotel/apartament În centru poate incepe de la 300 euro/cameră (1-2 persoane)
Pentru transport poate fi utilizat cardul "Calatorie turist 24 sau 72 ore" cu pret 5 sau 8 EUR, se poate achizitiona de la orice casa de bilete (metrou sau autobuz)
Bugetul alocat pentru atractiile turistice poate fi de 60 EUR, însă cu siguranță nu va fi depășit.
Bugetul alocat pentru mâncare și restaurante poate fi estimat la o medie de 30 EUR/zi/persoană cu aperitiv, fel principal și desert sau incluzând alte snack-uri de prin oraș.

În București, poți utiliza metroul, autobuzele, tramvaiele și taxiurile. Pentru excursii în afara orașului, închirierea unei mașini sau transportul public sunt opțiuni viabile.
Pentru transport poate fi utilizat cardul "Calatorie turist 24 sau 72 ore" cu pret 5 sau 8 EUR, se poate achizitiona de la orice casa de bilete (metrou sau autobuz)
Transportul de la Aeroportul Otopeni până în centrul orașului nu poate să fie mai lung de 1 oră iar ruta recomandată este cu CFR Călători, prețul biletului este de 4 RON și aveți rută directă între Aeroport și Gara de Nord din București.
Din Gara de Nord aveți rută directă cu metroul până în Piața Unirii. Prețul unei călătorii cu metroul este 2.5 RON, se poate achiziționa direct de la casele de bilete sau poate fi platit cu telefonul sau cu cardul prin apropierea acestora de bariere.

Varietatea include hoteluri, de la cele de buget la cele de lux, hosteluri pentru călătorii solo sau grupuri mici, și Airbnb pentru cei care preferă un spațiu mai personal.

Nu rata sarmalele, mămăliga cu brânză și smântână, mititeii și papanășii ca desert.

Palatul Parlamentului, Centrul Vechi, Muzeul Satului, Grădina Cișmigiu, Muzeul Național de Artă al României.

Respectul pentru istorie și cultura locală este esențial. Bucureștenii apreciază politetea și o atitudine prietenoasă.

Engleza este larg vorbită în rândul tinerilor și în zonele turistice. Cunoștințele de bază de franceză pot fi, de asemenea, utile.

Pentru cetățenii UE și cei din multe alte țări, nu este necesară viza pentru a intra în România.

Nu există riscuri de sănătate specifice sau vaccinuri obligatorii pentru vizitatorii din majoritatea țărilor, dar este recomandat să verifici ultimele recomandări de călătorie din țara ta.

Nu sunt necesare vaccinuri speciale, dar verifică recomandările standard de călătorie.

București este un oraș sigur pentru turiști, dar, ca în orice mare oraș, este recomandată prudența standard: atenție la bunurile personale și evitarea zonelor puțin populate noaptea.

Există numeroase recenzii online pe platforme ca TripAdvisor, Google Reviews și Lonely Planet.

Acest itinerar este auto-ghidat. Pentru tururi ghidate, poți verifica operatori locali cu reputație bună pe site-uri de recenzii.

Fiind un tur auto-ghidat, ai flexibilitatea de a-l personaliza după bunul plac, alegând ce atracții să vizitezi și când.

Reviews

5.0/5

Excellent
From 2 reviews
Excellent
2
Very Good
0
Average
0
Poor
0
Terrible
0
Showing 1 - 2 of 2 total
07/02/2024 22:56
Très bien

imi place tabelul cu preturi smr

07/02/2024 22:48
I like it vey muci

Foarte frumi

You must log in to write review