Aventură de 5 zile de neuitat prin Brașov și București

  • Min Age: 18
Description

Pentru anumite tururi este posibil să existe diferente între ora sosirii și cea a plecării, în funcție de programul dvs. Tururile sunt calculate la zilele petrecute efectiv în orașul de destinație și nu sunt luate in calcul zilele sosirii și plecării. Vă rugăm să vă luați un avans de 2 zile în plus față de cele specificate în tur pentru a beneficia de o experiență cât mai plăcută.

 

Bine ați venit într-o călătorie captivantă prin inima României, unde vechea lume se împletește armonios cu noua, creând un peisaj cultural și natural de o frumusețe rară. Acest tur unic vă invită să descoperiți două dintre cele mai emblematice orașe ale țării, Brașov și București, oferindu-vă o experiență autentică, plină de aventură, istorie și descoperiri culinare, toate acestea gratuit, fără costuri ascunse sau necesitatea unor asigurări suplimentare.

 

**Brașov**, poarta spre Transilvania, este un oraș încărcat de istorie, unde fiecare piatră și clădire povestește secole de evenimente, cultură și tradiții. Aventura începe în Piața Sfatului, centrul vibrant al vieții urbane, înconjurat de arhitectură medievală impresionantă, inclusiv faimoasa Biserică Neagră, un monument gotic de o frumusețe sobră. Străzile pavate vă vor ghida către Strada Sforii, una dintre cele mai înguste ale Europei, oferind o perspectivă unică asupra vieții de odinioară. Nu departe, Cetatea Brașovului veghează mândră, oferind priveliști panoramice ce taie respirația asupra orașului și împrejurimilor sale.

 

De la urban la natural, Brașovul este poarta către aventuri în aer liber. Canionul Șapte Scări, cu cascadele sale spectaculoase și traseele de drumeție, promite o zi plină de adrenalină și descoperiri. Pentru iubitorii de sporturi de iarnă sau pur și simplu pentru cei ce doresc să respire aerul curat de munte, Poiana Brașov oferă peisaje de vis și activități pentru toate gusturile.

 

**București**, capitala țării, este un amalgam de istorie, cultura și modernism. Turul orașului începe cu Palatul Parlamentului, o clădire monumentală ce reflectă ambiția și istoria complexă a României. Centrul Vechi, cu străzile sale înguste și clădirile cu arhitectură neoclasică, este inima pulsândă a vieții nocturne și un centru al gastronomiei locale. Muzeul Satului vă transportă în timp, oferind o fereastră către diversitatea culturală și tradițiile românești, în timp ce parcurile vaste, cum ar fi Herăstrău, invită la relaxare și contemplare.

 

Acest tur vă oferă libertatea de a explora la propriul ritm, fără griji financiare, concentrându-se pe experiențe autentice și îmbogățirea cunoștințelor despre patrimoniul cultural și natural al României. Fie că sunteți un iubitor de istorie, un aventurier în căutarea adrenalinii sau un gurmand pasionat de descoperiri culinare, acest itinerar este conceput pentru a satisface o gamă largă de interese și pasiuni.

 

Pe lângă atracțiile principale, turul pune accent pe interacțiunea cu comunitatea locală, oferindu-vă șansa de a învăța câteva cuvinte în limba română, de a degusta preparate tradiționale și de a descoperi obiceiurile care fac din România un loc atât de special. De la străduțele înguste ale Brașovului la bulevardele largi ale Bucureștiului, fiecare zi va fi o nouă aventură, un nou capitol în povestea personală a descoperirii României.

 

 

Încheiem turul cu promisiunea că veți pleca nu doar cu amintiri fotografice, ci și cu o conexiune profundă și o înțelegere a bogăției culturale, istorice și naturale pe care România le oferă cu generozitate oricărui călător. Așadar, pregătiți-vă pentru o aventură românească autentică, unde fiecare zi este o descoperire și fiecare moment este o comoară.

Price Includes
Sugestii de vizitare pentru principalele atracții culturale și istorice
Descrieri zilnice ale activităților
Informații despre modalitățile de transport
Sfaturi pentru navigarea în oraș cu transportul public
Sfaturi pentru degustarea mâncărurilor tradiționale românești
Opțiuni pentru petrecerea timpului liber, inclusiv parcuri, muzee și zone de shopping
Detalii despre istoria și cultura locală a Bucureștiului
Price Excludes
bilete de acces la atractii turistice
bilete de avion
asigurare de calatorie
cazare
bilete transport public
rezervari diverse
SIM local

Travel Styles

Independent

Budget

300 - 399 euro
400 - 499 euro
500 - 599 euro
600 - 699 euro

Trip duration

Short (3 - 5 days)
Medium (6 - 10 days)

Season

Spring
Summer
Winter
Whenever
Autumn

Group type

Families with children's
Couples
Solo
Seniors

Topic

Historical
Gastronomy
Adventure
Wellness/Spa

Exploring type

Walk
Optional going by car
Itinerary

Dimineața: Explorează Piața Sfatului, inima orașului, încărcată de istorie și frumusețe arhitecturală. Nu rata Biserica Neagră, un simbol emblematic al Brașovului.
După-amiaza: Fă o plimbare pe Strada Sforii, una dintre cele mai înguste străzi din Europa, și urcă la Cetatea Brașovului pentru o priveliște panoramică asupra orașului.
Seara: Relaxare în Piața Sfatului, unde poți degusta preparate culinare locale într-unul dintre numeroasele restaurante și cafenele.

Dimineața: Excursie pe muntele Tampa, o minune naturală accesibilă rapid prin telecabina, unde poți admira peisajul minunat asupra Brasovului. Dacă doriți altceva, puteți vizita Cetățuia Brașovului, de unde puteți de asemenea să aveți o priveliște minunată.
După-amiaza: Vizitează Poiana Brașov, un loc ideal pentru drumeții sau, în funcție de sezon, pentru schi și alte sporturi de iarnă. Puteți ajunge în aproximativ 30 minute din rondul din centrul Brașovului, în apropiere de Parcul Nicolae Titulescu și Parcul Schaeffler - Livada Poștei.
Seara: Întoarcere în Brașov pentru o cină liniștită și o plimbare nocturnă prin centrul vechi.

Dimineața: Plecare spre București. Odată ajuns, începe cu un tur al Palatului Parlamentului, una dintre cele mai mari clădiri administrative din lume.

Rezervările pentru 1-9 persoane se fac doar telefonic, cu 24 de ore înaintea vizitei, în intervalul orar 09:00-16:00, la următoarele numere de telefon: +40 733 558 102 sau +40 733 558 103.​
Program de vizitare: Zilnic 09:00 – 17:00
Recomandăm tur standard + subsol pentru o experiență completă.
Tariful de vizitare pentru 1 adult este de 65 lei.
Tariful de vizitare pentru 1 student este 35 lei (19 - 26 ani, cu carnet de student vizat)
Tariful de vizitare pentru 1 copil este de 25 lei (7 - 18 ani)

Reguli de acces:
Accesul se face EXCLUSIV pe baza unui document de identitate valabil (B.I., C.I., pașaport)
Turul Standard + Subsol este inaccesibil persoanelor cu dizabilități locomotorii
În cazul rezervărilor, vă rugăm să vă prezentaţi cu 15 minute înaintea începerii turului de vizitare, la biroul de informații; neprezentarea atrage după sine anularea rezervării.
Nu se dispune de spațiu de depozitare al bagajelor și vă recomandăm să NU vă lăsați bagajele nesupravegheate!
În tur vă recomandăm să pastrați liniștea și disciplina.
După-amiaza: Plimbare prin Centrul Vechi, un labirint de străzi pline de istorie, cafenele și magazine de suveniruri.
Seara: Cină în Centrul Vechi, unde poți gusta din bucătăria tradițională românească.

Dimineața: Vizită la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, unde poți vedea case tradiționale din diferite regiuni ale României.
NU este necesară o programare pentru vizită
Pretul biletelor sunt: 30 RON pentru adulți, 15 RON pentru pensionari, 8 RON pentru elevi/studenți
Prânz: În apropierea muzeului (1 oră). Recomandăm Berăria H, Il Calcio, Hard Rock Cafe sau poate chiar Taverna Racilor. Acestea se află chiar în apropierea muzeului. După puteți face o plimbare de aproximativ 2-3 ore prin Parcul Herăstrău, unde puteți vedea și Insula Trandafirilor sau poate chiar puteți face o plimbare cu barca sau vaporașul pe lacul Herăstrău.
După-amiaza: Relaxare în Parcul Herăstrău, perfect pentru o plimbare lângă lac sau un picnic.
Seara: Explorează zona urbană și modernă a Bucureștiului, cu o vizită în cartierul creativ și vibrant, Dorobanți.

Dimineața: Vizită la Grădina Botanică "Dimitrie Brândză" (2 ore).
După ieșire, recomandăm și admirarea Palatului Cotroceni, unde puteți vizita și Muzeul Național Cotroceni.
Prânz: Prânz în apropiere, recomandăm "Burgeria Cotroceni" sau poate chiar ceva mai ieftin "JoilPot Cotroceni" (2 ore).
După-prânz: Relaxare la Therme București - necesită transport și rezervare (dacă se dorește să scutiți timpul de așteptare la coadă) (4 ore).
Recomandăm la Therme să aveți prosop, papuci și să citiți regulile. Aveți în vedere faptul că dispozitivele electornice se vor lăsa în dulap/vestiar. Therme are 3 zone și 3 intervale. 3 ore, 4.5 ore sau full day. Vă recomandăm intervalul 4.5 ore, plecare din Cotroceni la ora 12 și vizita începând cu ora 14 (sau când ajungeți).
O rută avantajoasă ca și timp ar fi cu trenul de la Gara de Nord până la Aeroportul Otopeni, iar dupa cu autobuzul 442 până la stația Petrești.
O variantă mai simplă ar fi Bolt/Uber, unde costul va fi în jur de 100 lei.
Seara: Întoarcere la cazare și odihnă înainte de plecarea din oraș. În cazul în care aveți avion tot în această zi, atunci vă recomandăm urmtoarele lucruri:
Transport spre aeroport și plecare (2 ore). Însă dacă plecați direct de la Therme spre Aeroportul Otopeni faceți aproximativ 30 minute cu autobuzul și aproximativ 10 minute cu Uber/Bolt. Așa că puteți lega traseul și să plecați direct la Aeroport.
Vă menționăm faptul că dinspre și spre Aeroportul Otopeni în orele de vârf puteți face chiar și 2 ore în funcție de locația în care vă aflați. Recomandarea noastră este să vă luați o marjă de eroare de timp de aproximativ 1 ore în plus față de cele 2 ore în care trebuie să fiți în aeroport înainte de îmbarcare. Vă recomandăm să faceți check-in online și să folosiți pașapoartele pentru a grăbi procesul de îmbarcare.
La securitate nu se stă mai mult de 20-30 minute. Există posibilitatea de a scana pașapoartele la sistemele automate. La venirea în țară este obligatoriu ca pașapoartele să fie verificare de către polițiștii de frontieră, unde este posibil să existe întârzieri. De asemenea, nu toate zborurile vă vor lăsa direct în aeroport. Există posibilitatea de a fi transportați cu un autobuz până la Sosiri.

Location
FAQs

Turul durează 5 zile, concentrându-se pe explorarea orașelor Brașov și București.

Brașov: Orașul și împrejurimile, inclusiv Poiana Brașov și Canionul Șapte Scări.
București: Centrul orașului, inclusiv Palatul Parlamentului, Centrul Vechi, Muzeul Satului, și parcurile din jur.

Acest tur combină elemente de aventură, relaxare și cultural, oferind o varietate de activități, de la drumeții și explorarea naturii până la vizitarea monumentelor istorice și a muzeelor.

Turul este de nivel moderat, accesibil majorității călătorilor, cu plimbări prin oraș și drumeții ușoare până la moderate în natură.

Bugetul poate varia în funcție de preferințele de cazare și transport, dar un estimat ar fi între 300-600 EUR per persoană pentru 5 zile, incluzând cazarea, transportul local, mâncarea, și activitățile principale. În funcție de transportul ales, acest cost poate varia. Vă recomandăm totuși trenul CFR Calatori pentru care nu veti plati mai mult de 20 euro/dus.

Între Brașov și București: tren sau autobuz (opțiuni economice și eficiente). Vă recomandăm trenul CFR Calatori pentru care nu veti plati mai mult de 20 euro/dus.
În orașe: transport public (autobuze, troleibuze), taxi, sau închirierea unei mașini pentru mai multă flexibilitate.

Varietatea de cazare include hoteluri (de la economice la lux), hosteluri (pentru buget restrâns), și Airbnb (pentru o experiență mai locală sau pentru grupuri).

În Brașov: sarmale cu mămăliguță, mici, și papanasi.
În București: ciorbă de burtă, mititei, și diverse preparate din pește pe malul lacurilor din Herăstrău.

Brașov: Piața Sfatului, Biserica Neagră, Strada Sforii, Cetatea Brașovului.
București: Palatul Parlamentului, Muzeul Satului, Centrul Vechi, Parcul Herăstrău.

Respectarea culturii și tradițiilor: Este important să arăți respect locuitorilor și tradițiilor lor.
Păstrarea curățeniei: Mențineți locurile publice curate și respectați regulile de reciclare.
Respectarea regulilor de circulație: Fii atent la semnele de circulație și regulile locale dacă alegi să conduci.

Engleza este larg vorbită în rândul tinerilor și în zonele turistice. Cunoștințele de bază de franceză pot fi, de asemenea, utile.

Pentru cetățenii UE și cei din multe alte țări, nu este necesară viza pentru a intra în România.

Nu există riscuri de sănătate specifice sau vaccinuri obligatorii pentru vizitatorii din majoritatea țărilor, dar este recomandat să verifici ultimele recomandări de călătorie din țara ta.

Nu sunt necesare vaccinuri speciale, dar verifică recomandările standard de călătorie.

București este un oraș sigur pentru turiști, dar, ca în orice mare oraș, este recomandată prudența standard: atenție la bunurile personale și evitarea zonelor puțin populate noaptea.

Există numeroase recenzii online pe platforme ca TripAdvisor, Google Reviews și Lonely Planet.

Acest itinerar este auto-ghidat. Pentru tururi ghidate, poți verifica operatori locali cu reputație bună pe site-uri de recenzii.

Fiind un tur auto-ghidat, ai flexibilitatea de a-l personaliza după bunul plac, alegând ce atracții să vizitezi și când.

Reviews

0/5

Not Rated
From 0 review
Excellent
0
Very Good
0
Average
0
Poor
0
Terrible
0
No Review
You must log in to write review