2 zile la Baile Herculane, o perla ascunsa in inima muntilor Carpati

  • Mi edad: 18
Descripción

Pentru anumite tururi este posibil să existe diferente între ora sosirii și cea a plecării, în funcție de programul dvs. Tururile sunt calculate la zilele petrecute efectiv în orașul de destinație și nu sunt luate in calcul zilele sosirii și plecării. Vă rugăm să vă luați un avans de 2 zile în plus față de cele specificate în tur pentru a beneficia de o experiență cât mai plăcută.

 

Pentru cazare de buget, ai la dispozitie pensiuni si hoteluri care ofera camere confortabile in intervalul de 40-60 euro/noapte. Pensiunea Casa Ecologica sau Hotelul Dacia sunt optiuni ce pot oferi un confort placut, fiind situate in apropierea centrului si a principalelor atractii.

Cazare: 80-120 euro pentru 2 nopți (40-60 euro/noapte).

Transport local: 20-30 euro, în funcție de modul de deplasare ales.

Mâncare: aproximativ 60 euro (30 euro/zi/persoana).

Activități: 20-40 euro pentru intrări la atracții și băi termale.

Total Estimat: 180-250 euro pentru o persoană, pentru 2 zile.

 

În inima muntoasă a României, ascunsă printre văi împădurite și ape termale vindecătoare, se află Baile Herculane, o stațiune cu o istorie ce se întinde de-a lungul mileniilor, de la legende antice până la gloria epocii moderne. Acest tur de 2 zile te invită să explorezi această perla rară, unde natura și istoria se împletesc într-un dans armonios, oferind vizitatorilor o experiență unică, plină de aventură, relaxare și descoperiri culturale.

 

Vei începe călătoria prin inima naturii, cu trasee de hiking care îți vor dezvălui peisaje de o frumusețe copleșitoare, de la cascade mărețe la păduri dese, unde tăcerea este spartă doar de susurul izvoarelor termale. Parcul National Domogled - Valea Cernei îți va fi ghid în această aventură naturală, invitându-te să te reconectezi cu esența pământului.

 

Pe măsură ce pasii te vor purta prin stațiune, vei descoperi ruinele care vorbesc despre gloria trecută, baile romane și monumentele care au rezistat testului timpului, fiecare piatră și fiecare colț de stradă având o poveste de spus. Cultura și istoria locului te vor învălui, ducându-te înapoi în timp, într-o lume unde mitologia și realitatea se întrepătrund.

 

Gastronomia locală va fi o altă descoperire încântătoare, cu delicii culinare care îți vor răsfăța simțurile. De la bucate tradiționale românești, pregătite cu măiestrie din ingrediente locale, la băuturi care încălzesc sufletul, fiecare masă va fi o sărbătoare a gusturilor autentice.

 

Călătoria ta va fi încununată de momente de relaxare profundă în apele termale, unde vei putea să te deconectezi de la cotidian și să te încarci cu energie nouă. Baile Herculane oferă nu doar un refugiu pentru trup, ci și un sanctuar pentru minte și suflet.

 

Acest tur de 2 zile în Baile Herculane este o oază de pace și aventură, o invitație de a explora și de a te bucura de frumusețea simplă a vieții, într-un cadru unde istoria se întâlnește cu natura. Pregătește-te să fii surprins, răsfățat și inspirat, într-o călătorie ce promite amintiri de neuitat și experiențe de preț. Îți promit că această escapadă va fi una pentru cărțile de istorie ale aventurilor personale, un capitol plin de descoperiri și bucurii simple, într-unul dintre cele mai frumoase colțuri ale României.

Precio incluye
Descrieri detaliate ale principalelor atracții turistice
Descrieri zilnice ale activităților
Informații despre modalitățile de transport
Sfaturi pentru navigarea în oraș cu transportul public
Sfaturi pentru degustarea mâncărurilor tradiționale românești
Opțiuni pentru petrecerea timpului liber, inclusiv parcuri, muzee și zone de shopping
El precio no incluye
bilete de acces la atractii turistice
bilete de avion
asigurare de calatorie
cazare
bilete transport public
rezervari diverse
SIM local

Estilos de viaje

Independiente

Presupuesto

100 - 199 euro
200 - 299 euro

Exploring type

Caminar
Opcional ir en coche
Itinerario

Dimineața: Porneste-ti aventura cu o plimbare prin Parcul National Domogled - Valea Cernei, unde natura se dezvaluie in toata splendoarea sa. Traseele de hiking iti vor oferi vederi spectaculoase si te vor purta spre Cascada Vanturatoarea, un spectacol natural de neuitat.
Prânz: Pentru a gusta din bucataria traditionala romaneasca, opreste-te la unul dintre restaurantele locale, unde poti incerca bulzul ciobanesc sau pastravul proaspat, acompaniate de un pahar de afinata.
După-amiaza: Viziteaza Ruinele Romanesti (Ruinele Apeductului Roman, Statuia lui Hercule, Baile Imperiale "Neptun", Podul de Piatra, Piata Hercules, Grota Haiducilor, Crucea Alba, Izvorul Neptun II, Grota cu Aburi, Cheile Pecinișcăi, marturii ale trecutului glorios al acestor locuri. Baile Romane, datand din vremea lui Hercule, iti vor povesti despre istoria si mitologia zonei.
Seara: Relaxeaza-te la una dintre bazele de tratament termal din Baile Herculane, unde apele minerale faimoase pentru proprietatile lor terapeutice iti vor revigora trupul si mintea.

Dimineața: Incepe ziua cu o plimbare relaxanta admirand arhitectura statiunii.
Prânz: Descopera mai mult din gastronomia locala incercand sarmalele cu mamaliguta intr-unul din restaurantele traditionale ale statiunii.
După-amiaza: Viziteaza Muzeul Băilor "Apollo", Baile Herculane pentru a-ti aprofunda cunostintele despre istoria bogata a locului.
Seara: Incheie-ti vizita explorand oferta culinara locala, poate intr-un restaurant care ofera privelisti panoramice spre munti.

Ubicación
Preguntas frecuentes

2 zile, perfecte pentru a te scufunda în splendoarea naturală și istoria bogată a Baile Herculane.

Baile Herculane, o stațiune situată în sud-vestul României, în județul Caraș-Severin, renumită pentru izvoarele sale termale.

Combinat: Aventură, pentru explorarea naturii și a peisajelor; Relaxare, la băile termale; Cultural, descoperind istoria și tradițiile locale

Ușor până la Moderat, accesibil pentru majoritatea călătorilor, cu plimbări lejere prin natură și vizitarea atracțiilor istorice.

Cazare: 80-120 euro pentru 2 nopți (40-60 euro/noapte).
Transport local: 20-30 euro, în funcție de modul de deplasare ales.
Mâncare: aproximativ 60 euro (30 euro/zi/persoana).
Activități: 20-40 euro pentru intrări la atracții și băi termale.
Total Estimat: 180-250 euro pentru o persoană, pentru 2 zile.

Autobuz sau mașină personală sunt cele mai comode modalități de a ajunge și de a te deplasa în zona Baile Herculane.

Pensiuni și hoteluri oferă camere confortabile în bugetul specificat. Exemple: Pensiunea Casa Ecologica, Hotelul Dacia.

Bulz ciobanesc, pastrav proaspat, sarmale cu mamaliguta, toate însoțite de băuturi tradiționale ca afinata sau țuica.

Parcul National Domogled - Valea Cernei
Cascada Vanturatoarea
Ruinele Romanesti și Baile Romane
Bazele de tratament termal
Promenada Corneliu Coposu
Muzeul de Arheologie si Istorie Baile Herculane

Respectarea naturii: Nu lăsați gunoi în zonele naturale și respectați traseele marcate.
Respectarea proprietății private: Unele izvoare termale pot fi pe proprietăți private sau în zone cu acces restricționat.
Cunoașterea orarului băilor termale: Multe băi termale au orare specifice pentru public.

Engleza este larg vorbită în rândul tinerilor și în zonele turistice. Cunoștințele de bază de franceză pot fi, de asemenea, utile.

Pentru cetățenii UE și cei din multe alte țări, nu este necesară viza pentru a intra în România.

Nu există riscuri de sănătate specifice sau vaccinuri obligatorii pentru vizitatorii din majoritatea țărilor, dar este recomandat să verifici ultimele recomandări de călătorie din țara ta.

Nu sunt necesare vaccinuri speciale, dar verifică recomandările standard de călătorie.

Există numeroase recenzii online pe platforme ca TripAdvisor, Google Reviews și Lonely Planet.

Acest itinerar este auto-ghidat. Pentru tururi ghidate, poți verifica operatori locali cu reputație bună pe site-uri de recenzii.

Fiind un tur auto-ghidat, ai flexibilitatea de a-l personaliza după bunul plac, alegând ce atracții să vizitezi și când.

Reseñas

0/5

No clasificado
De 0 revisar
Excelente
0
Muy bien
0
Promedio
0
Pobre
0
Horrible
0
Sin revisión
Usted debe acceso escribir reseña